HOT YOGA  |  MIND  |  BODY  |  SOUL

Wanneer: ELKE WOENSDAG (28 oktober t/m 16 december 2020)  
Waar: Stammensauna 
Tijd: 10:00 – 11:00
Duur: 55 minuten
Kosten: € 9,50 p.p.

Yoga als onderdeel van een gezonde levensstijl
Je wilt goed voor je lichaam zorgen, dus ga je naar de sauna of je doet yoga. Maar waarom niet de voordelen van beide combineren? Saunabezoek is een onderdeel van een gezonde levensstijl, yoga is dat zeker ook!

’Hot Yoga’ bij LeeuwerikHoeve
Je hoeft geen ervaring te hebben met Yoga om mee te doen. De les is voor iedereen toegankelijk omdat je op je eigen niveau werkt. Door de kleine groepen is er veel individuele aandacht en begeleiding.

De Stammensauna zal tijdens de sessie ongeveer 38-40 graden zijn en in dat warme klimaat gaan we een aantal klassieke yogahoudingen uitvoeren. De warmte zorgt voor extra doorbloeding, je bent flexibeler en kunt de houdingen daardoor makkelijker uitvoeren. Bestaande blessures zullen beter genezen en nieuwe blessures zijn hierdoor vrijwel uitgesloten, ondanks dat je best wel inspannende oefening doet. Er is mogelijkheid om na de sessie gebruik te maken van de douches. Neem makkelijke, sluitende kleding mee en een minimaal 1 handdoek.

Afvalstoffen worden afgevoerd
Door de combinatie van warmte en beweging ga je behoorlijk zweten. Onder invloed van de verschillende houdingen (asana’s) worden de organen gestimuleerd om afvalstoffen af te geven. Het is net als in de sauna belangrijk om na de les veel water te drinken om deze afvalstoffen af te kunnen voeren. Tijdens de les is er veel aandacht voor de ademhaling. Je leert volop gebruik te maken van je longcapaciteit. Behalve de fysieke voordelen als kracht, balans, lenigheid en uithoudingsvermogen en aanzienlijk minder last hebben van schouder- en rugklachten, heeft ‘Yoga in de Sauna’ ook mentale voordelen zoals wilskracht en ontspanning.

Goed om te weten
Gebruik voor de les geen parfum of een sterk geparfumeerde bodylotion.
Zorg dat je ruim voor de les voldoende water gedronken hebt en eet tot maximaal 2 uur voor de les een lichte maaltijd.
Neem een groot badlaken en een flesje water mee.

RESERVEER HIER DIRECT DIGITAAL of per mail via info@leeuwerikhoeve.nl (op basis van beschikbaarheid).