Wat is een opgieting?

Tijdens een opgieting zorgt de saunameester dat de warmte stapsgewijs en gecontroleerd wordt opgebouwd. In etappes wordt er water met etherische oliën en/of ijs over de kachelstenen gegoten. Daarbij ontstaat een “stoomstoot”, de Finnen noemen dit löyly. Door de verdamping van het water komt er extra warmte in de lucht en ook de luchtvochtigheid in de cabine neemt toe. Het voelt dan alsof de temperatuur begint te stijgen maar in werkelijkheid daalt deze. 

Door het zwaaien met een handdoek verdwijnt de isolerende stilstaande lucht en valt de aanwezige warme vochtige lucht als een weldadige warme deken over uw lichaam. En juist dat moment wordt als extra bijzonder ervaren door bezoekers. Tijdens de opgieting hoort u mooie muziek zodat het thema volledig beleefd wordt. Pure beleving zo’n opgieting!

31 maart 2018

Zaterdag 31 maart is het weer opgietdag. U kunt op deze dag uitgebreid genieten van verschillende opgietingen en diverse sessies. Ieder anderhalf uur verwennen onze opgieters u met een opgieting gebaseerd op een thema. De verschillende thema’s worden van tevoren bekend gemaakt.

Naast de opgietingen zijn er deze dag diverse sessies, zoals Scrub de Luxe sessies, een Banja en een Relaxation met rozenmasker sessie. Tijdens de Relaxation sessie, die gegeven wordt in de waterbeddenruimte, ontvangt u een heerlijke pastille die in combinatie met rozenwater en etherische olie een heerlijk masker wordt. Het masker kan haar werk doen, terwijl u ontspant met de geur van wierook en rustgevende klanken. Deze sessie duurt ongeveer 30 minuten.