Wat is een opgieting?

Tijdens een opgieting zorgt de saunameester dat de warmte stapsgewijs en gecontroleerd wordt opgebouwd. In etappes wordt er water met etherische oliën en/of ijs over de kachelstenen gegoten. Daarbij ontstaat een “stoomstoot”, de Finnen noemen dit löyly. Door de verdamping van het water komt er extra warmte in de lucht en ook de luchtvochtigheid in de cabine neemt toe. Het voelt dan alsof de temperatuur begint te stijgen maar in werkelijkheid daalt deze. 

Door het zwaaien met een handdoek verdwijnt de isolerende stilstaande lucht en valt de aanwezige warme vochtige lucht als een weldadige warme deken over uw lichaam. En juist dat moment wordt als extra bijzonder ervaren door bezoekers. Tijdens de opgieting hoort u mooie muziek zodat het thema volledig beleefd wordt. Pure beleving zo’n opgieting!

RESERVEER VAST IN JE AGENDA: OPGIETDAG 26 MEI

De laatste zaterdag van de maand is bij Thermen & Beauty LeeuwerikHoeve opgietdag! In mei valt onze opgietdag op zaterdag de 26 ste en onze opgietingen worden, naast onze eigen opgieters, deze keer verzorgd door Rien en Marty van Wellnessresort Goes.

Ook zijn er, zoals u van ons gewend bent, diverse sessies, zoals kuusi scrubsessies in de stoomcabine en klankschaalsessies in de rustruimte. Houd de website in de gaten voor meer informatie over onze heerlijke maandelijks terugkerende verwendag..

13.00    OCEAAN                                   Marty

14.30    AFRICA                                      Rien

16.00    MORNING HAS BROKEN       Marty

17.30    THE WANDERER                      Rien en Marty

19.00     RUSSISCHE BANJA                 Eric en Gabriella

20 30    THE LAST SAMURAI                Rien

21.30     ROCK ARENA                          Rien en Marty

 

KUUSI SCRUB                 15.00  uur

KLANKSCHAALSESSIE   16.45  uur

Overige opgietdagen:
Zaterdag 30 juni