Wat is een opgieting?

Tijdens een opgieting zorgt de saunameester dat de warmte stapsgewijs en gecontroleerd wordt opgebouwd. In etappes wordt er water met etherische oliën en/of ijs over de kachelstenen gegoten. Daarbij ontstaat een “stoomstoot”, de Finnen noemen dit löyly. Door de verdamping van het water komt er extra warmte in de lucht en ook de luchtvochtigheid in de cabine neemt toe. Het voelt dan alsof de temperatuur begint te stijgen maar in werkelijkheid daalt deze. 

Door het zwaaien met een handdoek verdwijnt de isolerende stilstaande lucht en valt de aanwezige warme vochtige lucht als een weldadige warme deken over uw lichaam. En juist dat moment wordt als extra bijzonder ervaren door bezoekers. Tijdens de opgieting hoort u mooie muziek zodat het thema volledig beleefd wordt. Pure beleving zo’n opgieting!

Zaterdag 24 november 2018

De laatste zaterdag van de maand is bij Thermen & Beauty LeeuwerikHoeve  traditiegetrouw opgietdag! U kunt dan de hele dag genieten van verschillende opgietingen verzorgd door onze bekende opgieters. In november valt onze opgietdag op zaterdag de 24ste en zullen onze opgieters Hans Barendse en Vincent Steenbergen de opgietingen verzorgen.

Naast de opgietingen zijn er, zoals u van ons gewend bent, op deze dag natuurlijk ook diverse sessies. Houd de website en de volgende nieuwsbrief in de gaten voor het programma van deze heerlijke, maandelijks terugkerende, verwendag.