Sauna opgieting.... Thermen & Beauty LeeuwerikHoeve

Onze inspanning is jouw ontspanning! Een dagje pure verwennerij! Compact, kleinschalig maar met tal van faciliteiten staat Thermen & Beauty LeeuwerikHoeve garant voor een dagje zorgeloos genieten in Noord Nederland.

Momenteel vinden er in Nederlandse sauna’s geen opgietingen plaats. Ook wij volgen de richtlijnen van VNSWB en RIVM.

Wat is een opgieting?

Tijdens een opgieting zorgt de saunameester dat de warmte stapsgewijs en gecontroleerd wordt opgebouwd. In etappes wordt er water met etherische oliën en/of ijs over de kachelstenen gegoten. Daarbij ontstaat een “stoomstoot”, de Finnen noemen dit löyly. Door de verdamping van het water komt er extra warmte in de lucht en ook de luchtvochtigheid in de cabine neemt toe. Het voelt dan alsof de temperatuur begint te stijgen, maar in werkelijkheid daalt deze.

Door het zwaaien met een handdoek verdwijnt de isolerende stilstaande lucht en valt de aanwezige warme vochtige lucht als een weldadige warme deken over je lichaam. En juist dat moment wordt als extra bijzonder ervaren door bezoekers. Tijdens de opgieting hoor je mooie muziek zodat het thema volledig beleefd wordt. Pure beleving zo’n opgieting!